RedSn0w Updated to Fix iOS 5.0.1 Untethered Jailbreak “Launchctl” Error

By , Dec 28, 2011

Just like Corona yesterday, RedSn0w just got an update to fix the “launchctl” error that we previously reported on. By releasing RedSn0w 0.9.10b2, the Dev Team now takes care of this problem that plagued a few users on the iOS 5.0.1 untethered jailbreak.

If you were one of those users affected by the issue, you can simply run RedSn0w 0.9.10b2 on top of your current jailbreak

From the Dev Team blog:

The b2 version of redsn0w includes the launchctl-related fix by @planetbeing as mentioned by @saurik here and here.  As usual, you can just re-run redsn0w in jailbreak mode over your existing 5.0.1 jailbreak (even a PwnageTool one), making sure to de-select “Install Cydia” if you do.  Always be sure to do a controlled “slide to power off” shutdown of your device before running redsn0w.

You can download RedSn0w 0.9.10b2 from our Download section. For more information on how to use RedSn0w, please make sure to check out our dedicated RedSn0w page, our tutorial for Mac, and our guide for Windows.

  • Share:
  • Follow:
  • Kok Hean

    What errors do people have with this launchctl bug? I never had any problems at all o_o

  • http://Gadgetsteria.com Jordan Carpenter

    You can also just use the Corona 1.0.3 update over the installed redsn0w untether. Saurik states that in his Tweet, that is what the 1.0.3 update was for.

  • http://twitter.com/luiber93 Luis Bermudez

    Did this fix ibooks? cause i was about to go into ifile and do that process mentioned long ago but before i did so i got the itch to open ibooks and magically it worked.

    • http://twitter.com/luiber93 Luis Bermudez

      Nevermind :( after sync it messed up

  • http://twitter.com/salaka25 Ahmed Salama

    same problems and the POSIX operation timed out

  • Dan

    finally resolved everything on my end. Don’t think I will be re jailbreaking unit OS6 comes out, and even then…

    • http://twitter.com/vantheman169 vantheman420

      dont be a pussy.

      • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000266084886 Bhasty Sebastian

        hahahaha :))

  • Dan

    finally resolved everything on my end. Don’t think I will be re jailbreaking unit OS6 comes out, and even then…

  • Todd Young

    The Launchctl error was the most common error faced while downloading/installing Corona 5.0.1 untether. Launchctl is a Cydia based error, and saurik (creator of Cydia) took notice of launchctl error immediately.

    When you see the POSIX failed to load error or timeout error, this is simply the fact that the Cydia servers are getting hammered with everyone trying to download jailbreak tweaks at the same time. Those fail-to-load errors will go way in the coming days, as people finally get their tweaks downloaded.

  • Todd Young

    The Launchctl error was the most common error faced while downloading/installing Corona 5.0.1 untether. Launchctl is a Cydia based error, and saurik (creator of Cydia) took notice of launchctl error immediately.

    When you see the POSIX failed to load error or timeout error, this is simply the fact that the Cydia servers are getting hammered with everyone trying to download jailbreak tweaks at the same time. Those fail-to-load errors will go way in the coming days, as people finally get their tweaks downloaded.

  • http://www.facebook.com/people/Amber-Fashing-Martin/100001064104128 Amber Fashing-Martin

    does this fix error 1604 on first gen jailbroken devices with cydonia ?

    • http://twitter.com/oneBurge Burge

      If your on a first gen device ..what on earth are you doing with this package ?

      • http://twitter.com/Asad_1nfam0us Asad Shahab Choudhry

        haha ikr!

  • Anonymous

    I have used redsnow 0.9.10b2 on a clean 5.0.1 restore for iphone 4

    I cannot manage source to add any sources. One I select add under manage source it kicks me out of Cydia. The same happens again when I want to search for a source.

    I have gone into var/lib/apt/lists and deleted everything except the partial folder. Any comment of suggestion that would help.

    • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

      i am in same situation wf u… :(
      any solution?

    • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

      For those user who get kicked out from cydia when u add a source…

      i already have solution here:

      use the iFIle (you can download from cydia, at SYSTEM part)

      goto /private/var/mobile/Library, copy the whole”Keyboard” folder.
      paste to /private/var/root/Library

      Shutdown your iDevice, and turn on again.
      Done, now the cydia should working, it is worked for me !!

      thanks!! like me if help u.. :)

  • Anonymous

    I’m still getting the same errors on cydia “POSIX operation timed out ” and “HTTP/1.1 403 Forbidden”

    • http://twitter.com/Asad_1nfam0us Asad Shahab Choudhry

      same

  • Anonymous

    do i need to select the stock apple ipsw 5.0.1 in the extras section or is it better to just click jailbreak

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1027494673 Jan Kozamernik

    In cydia i alwasy when i want to add a new source get an error POSIX: Operation timed out!
    What does it mean?

    • Anonymous

      come on scroll up lazy ass

      When you see the POSIX failed to load error or timeout error, this is simply the fact that the Cydia servers are getting hammered with everyone trying to download jailbreak tweaks at the same time. Those fail-to-load errors will go way in the coming days, as people finally get their tweaks downloaded.

  • Anonymous

    i was getting that also and kept restoring and repeating the process thinking i did something wrong but ive been reading that its normal since the cydia servers are so busy. i guess we just have to wait a few days before it works normal

  • Anonymous

    when i just rejailbreak it,i have “no service” error.can any1 tell me fixing the issue.i’m using ultrasn0w.

    • Anonymous

      UPDATE:I just activated sim and insert cable to pc and its has been activated :)

  • http://twitter.com/husamtiti Husam Titi

    hey guys i would like to ask about the “iBooks” when i jailbreak my iPad with redsn0w iBooks crash but when i jailbreak my iPad with sn0wbreaze it works normally

  • Anonymous

    has anyone tried doing a snowbreeze tethered jailbreak then just trying to add the corona to fix the tethered issue? wonder if that works better than using just redsnow for the jailbreak

    • Anonymous

      It has not worked for me, but there’s always ymmv

  • http://twitter.com/ohsnapitscastro Gerardo Castro

    I ran this redsn0w over my existing untether, deselected Cydia, and now my tweaks don’t work, nor do they show up in the settings app. Activator says i’m in safe mode, but i’m not, I see the time on the status bar. Also, my Cydia changes do not refresh, even if I refresh manually. WHAT. THE. EFF.

    • Anonymous

      did the same yesterday, I restored mine today. And since cydia is overloaded I have have to wait for the modmyi repo to start working normal again….

    • http://www.facebook.com/camilo.drago Camilo Lorenzo Cuevas Drago

      the same happens to me… does anyone know how to fix this??? activator doesn’t work

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

      same!!! idk what to do! its pissing me off!

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      try reinstalling “mobile substraight” and rebooting your device. worked for me! (only problem is that safari keeps crashing…)

    • 회영 노

      My installed ‘SBSettings’,'activator’,'afc2add’, ‘Mobile Terminal’, Srpingtomize 2 – ios 5+’
      Reinstall ‘SBSettings’,'activator’
      No problem ‘Activator’ & ‘SBSettings’

  • Anonymous

    Can I re-run redsn0w on top the redsn0w I used before this was fixed, without needing to perform a restore?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1364928435 Alon Malin

    DO NOT RE-JAILBREAK IT!!! i did it, and it screwd my springboard so it is always in safemode..
    The solution is to go to the substrate safe mode package and reinstall it… hope i helped

    • Anonymous

      i tried reinstalling substrate safe mode package and its still the same. what am i doing wrong

    • Bert Gerstemann

      YOU SAVED MY DAY. That worked for me, had the same problem while re-jailbreaking ! THANKS !

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      Nope. ThAnks though!

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      do you mean “mobile substraight” not “mobile substraight safe mode” cuz it worked to uninstall “mobile substraight” and reboot device. only problem is that safari crashes…

      • Overcasst Band

        I had that problem, but I removed safari download manager, maybe that will fix it :D

      • http://www.facebook.com/people/Randal-Fernandez/100000199194236 Randal Fernandez

        how do you fix safari crash?

  • http://www.facebook.com/sami.bannoura Sami Issa Bannoura

    WELL Done !! it is working perfectly:) iPad1 5.0.1>>>>>>>>>> 1st jailbreak ,,,,,

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=692990396 Matt Thomka

    is anyone else having problems with springboard after rerunning the jailbreak to fix the launchctl error none of my tweaks are working now.

    • Anonymous

      yes im having that problem too. when i open cydia all the tweaks and apps i had b4 says installed but none of them show up on my springboard or settings app. what can i do

      • http://www.facebook.com/profile.php?id=692990396 Matt Thomka

        for me i had to restore and rejailbreak with the newest version of redSn0w and that worked for me but i know thats a lot of work and there may be a better way of fixing the problem

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      try reinstalling mobile subsraight and reboot your device

  • http://www.facebook.com/justin.unas Justin Unas Paras

    Error after Re Jailbreak saying that it is on a SAFE MODE and need to restart but nothing happens always says it is in the SAFEMODE

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      are u talking about activator? if so reinstall mobile substraight and reboot your device

  • http://www.facebook.com/justin.unas Justin Unas Paras

    I Found a fix on mine.
    Re install Mobile Substrate on Cydia Packages and manually turn off and On your device, it fixes mine.

    • http://twitter.com/ohsnapitscastro Gerardo Castro

      Worked for me, thanks!

    • http://twitter.com/champeto José I. Salazar V.

      thanks!, you save me!

      • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

        YAAAAYYYY!!! Thank you so much!!!!! It worked!! (Now to fix safari…)

    • Bilal Siddiqui

      Thanks Allot man ! may god bless u , this worked for me also :)

  • http://www.facebook.com/dieselxdan Danny Nguyen

    I have an error … missing keys.plist data for this build ; iphone 3,1_4.0.1_8A306 error.. please help!! I am tryin to get to 5.0.1.

    email -

    dieselxdan@gmail.com

    thanks

    • http://www.facebook.com/stiofain.oneill Stephen O’Neill

      So I jailbroke last night – everything worked fine. Then today I tried to install siri and my iphone frooze. I then restored from a back-up through itunes and re jail brike again. It looks like everything worked. I can see Cydia but it just won’t launch – any ideas? Could it be overloaded? No oe else on here seems to have a problem launching it – Thanks Stiofain

  • http://www.facebook.com/stiofain.oneill Stephen O’Neill

    So I jailbroke last night – everything worked fine. Then today I tried to install siri and my iphone frooze. I then restored from a back-up through itunes and re jail brike again. It looks like everything worked. I can see Cydia but it just won’t launch – any ideas? Could it be overloaded? No oe else on here seems to have a problem launching it – Thanks Stiofain

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

    no it will never be on jailbreakme because comex the one who founded and worked that sight no longer developes jailbreaks or exploits

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

    my tweaks arent working. any help?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

    none of my tweaks are working AT ALL. anyone have a solution? or will it fix itself in time….

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

      the wont even show up in settings… please if someone could give me information on how to fix this or assure me that im not the ONLY one with this problem…

      • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

        show* not shot

    • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

      reinstall mobile substraight and reboot device – worked for me. only problem is my safari keeps crashing

  • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

    Anyone? My iPod’s nearly useless without activator working. Darnit…

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

      same….

      • http://twitter.com/TygerKatover Ty Edwards

        just figured it out – reinstall “mobile substraight” and reboot your device. worked for me. now to figure out how to fix safari… :)))))

      • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

        ok cool yeah ill try that.
        aw shit lol now another snag >.<

      • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902993820 John Huizar

        would you happen to now how to activate boot logos?

  • http://www.facebook.com/jamesandyori James Grace

    DUDES!!!!!!

    Try this:

    Re install Mobile Substrate on Cydia Packages and manually turn off and On your device, it fixes mine.

    I just did it and it works.

    Launch Cydia
    Click manage
    Search for Mobile Substrate
    Click Modify
    Click Reinstall
    Then click back to Cydia
    Then turn off your device manually
    Then it back on and that’s it!

    Honest! Try it! You’ll like it!

    Thanks for the guys who came up with this!

    James

  • http://www.facebook.com/people/Patrick-Ochoa/100000953095775 Patrick Ochoa

    SIRI PROXY TUTORIAL!!!!

  • http://www.facebook.com/iCass ‘Cass At

    after i jailbroke with latest redsnow and downloaded spire..
    all other apps were crashing on startup, but after new corona launch fix.. is all ok
    safari works fine

    • http://twitter.com/iamJayStark Jay Stark

      My apps stopped working. Crashes all the time. Anyone here knows a solution?

  • http://www.facebook.com/people/Kahakai-Souza/1561010650 Kahakai Souza

    My Cydia isnt opening with the new 9.10b2???

  • http://www.facebook.com/people/Don-Tran/100002084453366 Don Tran

    hey is anyone have a problem launch some apps? I tried open my tomtom usa 1.9 but won’t load… it stucking at tomtom logo. I checked all 3 of my iphone 4 all have same problem.

    • http://www.facebook.com/franckamayou Franck Kamayou

      I am having the same issue, did you figure it out?

    • http://www.facebook.com/DJ.Katita Paulo Palma

      Same problem here

      • http://www.facebook.com/davidrowland4686 David RowleysDiscos Rowland

        Ok problem fixed remove spire this get the tomtom to work then :D

      • Sensei Monks

        i will try thanks a lot :p

      • Sensei Monks

        wow thanks that worked :p spire was the problem :p

    • http://www.facebook.com/davidrowland4686 David RowleysDiscos Rowland

      Same people here also :(

      I have tried everything .. Restored and tried all types of tomtom

  • http://pulse.yahoo.com/_SIKC4XTMNW424DCQEXNHGBZD6Q Jon garrett likes

    my social networking apps crashes all the time. they work when im on safe mode though. thoughts?

  • http://www.facebook.com/justin.unas Justin Unas Paras

    any one experience signal issues?

    • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

      any one with me ??

      my cydia can not add new source and when click Search , it will auto quit..
      any solution?

    • Anonymous

      Placebo effect?

  • http://www.facebook.com/people/Daniel-Bautista/501532572 Daniel Bautista

    h t t p :// dblogm140. blogspot. com

  • http://www.facebook.com/people/Daniel-Bautista/501532572 Daniel Bautista

    anyone needing help plz refer to h t t p :// dblogm140. blogspot. com

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=666452610 مصطفى العاملي

    the error is still there do i have to restore or only re jailbreak ????????

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=666452610 مصطفى العاملي

    You can also just use the Corona 1.0.3 update over the installed redsn0w untether. Saurik states that in his Tweet, that is what the 1.0.3 update was for. ????
    i do that but the bug still there

    • cd d

      my iphone works very well with corona 5.0.1 and my tethered jailbreak just certain programs don work im cool with that, i run a straight talk iphone

  • http://www.facebook.com/william.hayden.seitz William Hayden Seitz

    i’m not sure how relevant this is, but i have been seeing a bunch of posts from people saying that safari is still crashing after rejailbreaking with beta2 and reinstalling substrate. same thing was happening to me, and i fixed it by uninstalling safari download manager. i don’t know if it isn’t compatible with the untethered exploit or what, because i had it and it worked just fine with redsnow tethered. everything seems to work for me now.

    • cd d

      things crash

  • http://twitter.com/thrious clive sia

    I’m an i4 user (NOT jailbroken), if i wish to jailbreak it to untethered 5.0.1; which do i need to use to jailbreak my idevice (RedSn0w 0.9.10 beta 1, RedSn0w 0.9.10 beta 2, or just directly using RedSnow 0.9.10 beta 3)?

    • http://twitter.com/leeferrera87 Lee Ferrera

      Just use RedSnow 0.9.10b3 as this is the latest untether which fixes cydia issues

      • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

        i used the b3, but same face the cydia issues.

        cydia kicked me out, when i click search, and want to add a source!

      • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

        For those user who get kicked out from cydia when u add a source…

        i already have solution here:

        use the iFIle (you can download from cydia, at SYSTEM part)

        goto /private/var/mobile/Library, copy the whole”Keyboard” folder.
        paste to /private/var/root/Library

        Shutdown your iDevice, and turn on again.
        Done, now the cydia should working, it is worked for me !!

        thanks!! like me if help u.. :)

  • http://www.facebook.com/people/Ckos-Ang/1229266800 Ckos Ang

    For those user who get kicked out from cydia when u add a source…

    i already have solution here:

    use the iFIle (you can download from cydia, at SYSTEM part)

    goto /private/var/mobile/Library, copy the whole”Keyboard” folder.
    paste to /private/var/root/Library

    Shutdown your iDevice, and turn on again.
    Done, now the cydia should working, it is worked for me !!

    thanks!! like me if help u.. :)

  • fahed tanous

    battery life drop very fast after JB Untethered ,, i had 5.0.1 tethered with no problem at all and very good battery life ,, after installing corona i notice the battery % dropping down very fast,, i did full restore 5.0.1 and JB with red snow B3 ,, still same problem any solution please ? Thanks.

    it drop like 2% every 5 minutes.

  • http://www.facebook.com/people/Daniel-Bautista/501532572 Daniel Bautista

    anyone need help with no service or phone stuck on searching….. email me to hakps32@gmail.com

  • Ivan Echeverria

    I upgraded to the latest corona, and now none of my apps will open. I’ve tried rebooting my device, but that doesn’t fix it. I’ve also tried re-running redsnow but when it says “exploiting with limerain” my ipod touch 4g turns back on.. help?

  • Sensei Monks

    ok all my apps dosent lauch , they crash on start up , please help

  • Anonymous

    Someone could help me please!!!! I have an iphone 4 ios 5.0.1 jailbreak Untethered redsn0w_win_0.9.10b2, I can open cydia but i can’t use it otherwise my phone froze and i need to jailbreak it again to make it work. Thanks for any information could help to fix this :(
    Even if I reinstall the Mobile Substrate package and reboot my device. My iphone still froze.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002954388106 Omer Ozkuzugudenli

    if you got any problems with 5.0.1 remove it download redsnow 0.9.9b8 and iphone 4 5.0 ipsw not 5.0.1 then jailbreak it it’s a tethered jailbreak if it’s done you cydia icon is white because it;s a tethered jailbreak go back in dfu mode and boot it tethered with redsnow then go to cydia download corona 5.0.1 untether you have a full jailbroken untethered iphone 4